Přihlásit se  \/ 
x
x

Vyhledávání

Velký úbytek vlasů a snížená funkce štítné žlázy

Napsal(a) 

Dobrý den, prosím o radu. V posledních cca.2 měsících mi velmi padají vlasy. Výpadek je přes 150 ks denně. Při každém projetí vlasů rukou vytáhnu několik vlasů, při česání a mytí jsou to prameny. Největší úbytek pozoruji v přední části - levém koutu a na levé straně hlavy. Jsem odnaučená kuřačka, vlasy nelakuji, netužím, suším foukáním "přes hlavu" v předklonu. V lednu jsem vysadila hormonální antikoncepci (plánované těhotenství), od té doby mám nepravidelný, dlouhý menstruační cyklus, který se ale již zkracuje a rovná. Léčím se na endokrinologii s hypofunkcí (beru teď Euthyrox 100, 1x denně - kvůli plánování těhotenství, dříve to byl Euthyrox 75, 1x denně), tam vinu paní doktorka nevidí. U praktického lékaře jsem si nechala udělat krevní testy na železo aj.v krvi, zde je také vše v pořádku. Stravu mám snad dobrou - jím dost zeleniny, masa, jogurtů, semínek, ořechů... Ovoce kvůli atopickému ekzému moc nejím, nicméně beru vitamin C, E, minerály na vlasy a pleť. Dále probiotika, Omega 3&6. Kvůli protikvasinkové dietě, kterou jsem kvůli neléčícímu se atopickému ekzému od ledna držela, jsem zhubla, nicméně podváhu nemám. Prosím, poraďte, co dělat? Kam zajít dál , kdo/co mi pomůže, poradí? Vždy jsem měla krásné, silné a husté vlasy, a tak mi pohled na řídnoucí kštici připadá zoufalý. Děkuji!

 

padání vlasů .info

Dobrý den,, pravděpodobně se jedná nerovnováhu hormonů z důvodu vysazení antikoncepce. Další možná příčina je užívání Euthyroxu, lehká redukce váhy a další aspekty co popisujete. Rozhodující bude aktuální stav pokožky i vlasových kořínků. Obojí bychom mohli prozkoumat na bezplatném trichologickém vyšetření u nás v salonu. V případě Vašeho zájmu mě neváhejte kontaktovat. S pozdravem, Lukáš Rossbach. Padání vlasů.info

Upozornění

Portál padanivlasu.info obsahuje autorské články specialistů, rozhovory s nimi a také články vzniklé kompilací z veřejně dostupných zdrojů. Tyto články, jakožto rady v on-line poradně, v žádném případě nenahrazují konzultaci s lékařem, ani lékařskou péči. Všechny informace zde uvedené nejsou konkrétním návodem na léčbu a jsou pouze obecným informačním materiálem. Autoři článků ani provozovatel tohoto serveru nenesou odpovědnost za jakékoli nerespektování tohoto upozornění. Tým portálu padanivlasu.info.

O nás